RVA – Omringende verenigingen

RVA als ondersteuning voor omringende verenigingen

De Regionale Voetbal Academie wil graag een ondersteuning en een versterking vormen voor alle verenigingen in de omgeving. Om dit te bereiken is een concept ontworpen waarbij de deelnemers van de RVA worden ondersteund en begeleid tijdens de trainingen bij de eigen vereniging.

Aan het begin van de tienweekse cursus wordt er voor elke speler een digitaal profiel aangemaakt in het spelervolgsysteem IKSO. In dit digitale profiel scoort de speler zichzelf en wordt hij gescoord door de coach op verschillende ‘prestaties’. Op deze manier worden de kwaliteiten en verbeterpunten van de speler inzichtelijk gemaakt en kan de speler op basis hiervan leerdoelen formuleren. Aan het begin van de tien weken wordt ook de clubtrainer van de vereniging uitgenodigd om inzicht te krijgen in dit systeem. Op deze manier kan de clubtrainer precies zien waar de verbeterpunten van zijn spelers liggen. Ook kan hij de ontwikkeling van zijn spelers bij de Regionale Voetbal Academie live volgen.

Om de informatie die voort komt uit het systeem waardevol te maken, moet het tijdens de training worden uitgewerkt en toegepast. Echter is het begrijpelijk dat niet elke trainer de kwaliteiten heeft om de leerdoelen van de speler om te zetten in oefenvormen, zodat de speler zich optimaal kan ontwikkelen. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat er alleen maar partijvormen gespeeld worden of dat de trainer niet de juiste aanwijzingen weet te geven.

Hier wil de RVA bij ondersteunen. De clubtrainer die inzicht heeft gekregen in het profiel krijgt ook advies van de RVA. Op basis van de kwaliteiten, verbeterpunten en de leerdoelen van de speler wordt advies uitgebracht naar de club. Hierbij worden oefeningen aangereikt die tijdens de training behandeld kunnen worden. Bij deze oefening wordt altijd de organisatie, de methodiek en de coaching beschreven.

Op deze manier hopen wij dat deelnemers van de RVA zich niet alleen goed kunnen ontwikkelen tijdens de training op vrijdag, maar ook tijdens de trainingen bij de eigen vereniging. De keus is uiteraard aan de club en aan de clubtrainer of zij hieraan mee willen werken.

Wat doen wij verder om de omringende verenigingen te ondersteunen en te versterken?

  • Clinics
  • Bijeenkomsten voor ouders en trainers
  • Drieweekse cursus voor meer leden

Is uw vereniging geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar

info@regionalevoetbalacademie.nl

 

Wilt u uw zoon/dochter inschrijven?

http://regionalevoetbalacademie.nl/aanmelden/

 

Geef een reactie