Het RVA Logo!

Betekenis van het logo

Regionale Voetbal Academie

 

Het logo van de Regionale Voetbal Academie (RVA) is zeer zorgvuldig ontworpen in samenwerking met Textielstra. Beide partijen waren er direct van overtuigd dat het logo moest aanspreken en de visie van het bedrijf moest uitdragen.

 

Uiteindelijk zijn we gekomen tot dit kwalitatieve professionele logo wat volledig overeenkomt met de visie van de RVA en zeer strak is ontworpen. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat de RVA meer wilde doen dan alleen voetbaltrainingen aanbieden. Een logo met een voetballer was dus niet voldoende. De designer wilde de kernwaarden persoonlijk, betrokken en innovatief verwerken in het logo. Via deze weg kwam het idee om het logo in de vorm van een vingerafdruk te gieten. Een vingerafdruk is namelijk zeer persoonlijk en voor iedereen uniek.

 

Bij de RVA wordt persoonlijk gewerkt door in te spelen op de behoeften van elk individu. Op basis van zijn kwaliteiten, verbeterpunten en leerdoelen wordt een volledig gepersonaliseerd programma ontworpen voor een periode van tien weken. Door het gebruik van een digitaal spelervolgsysteem worden deze kwaliteiten en verbeterpunten in kaart gebracht, waardoor de speler op een bewuste manier zijn leerdoelen kan kiezen en formuleren. Het programma dat wij ontwerpen is voor elk kind uniek. Deze persoonlijke en unieke werkwijze komt sterk naar voren in het logo.

 

Naast het logo staat de tekst ‘Talentontwikkeling voor elk niveau’. Met deze tekst wordt benadrukt dat de RVA toegankelijk is voor spelers van elk niveau in de leeftijdscategorie van zes tot dertien jaar. Daarnaast is er een paradox (schijnbare tegenstelling) van het woord talent gebruikt. Met het woord talent wordt vaak gerefereerd naar vaardigheden die zijn aangeboren en vastliggen. Dit wordt ook wel een ‘statische mindset’ genoemd. Dit betekent namelijk dat je kwaliteiten en vaardigheden vastliggen en niet meer veranderd of verbeterd kunnen worden. Bij een ‘groeimindset’ is de overtuiging dat talent te ontwikkelen is door veel te oefenen en de juiste leerstrategieën toe te passen. In de groeimindset wijzen prestaties uit wat je op dit moment kan, maar wijzen niet uit hoe talentvol je kunt worden wanneer je blijft ontwikkelen. Dat is precies waar de RVA mee aan de slag gaat, het ontwikkelen van ieders talenten.

 

De RVA ziet talentontwikkeling breder dan alleen binnen het voetbal. Tijdens de trainingen zal ook veel aandacht worden besteedt aan vaardigheden als reflecteren, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, keuzes maken en zelf verantwoordelijkheid nemen voor je leerproces. Spelers kunnen hierdoor nog doelgerichter en effectiever zichzelf ontwikkelen. Daarnaast willen wij spelers door middel van deze vaardigheden voorbereiden op de huidige en toekomstige maatschappij.

 

Tot slot straalt het logo snelheid en dynamiek uit. De snelheid van het spel, de dynamiek van de maatschappij en ieder individu en de snelheid van de ontwikkeling van elke speler.

Geïnspireerd?

Lees hier meer over de ‘groeimindset’ en de 21st Century Skills!

http://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/column-xl/item/85015/

http://www.kennisnet.nl/themas/21st-century-skills/

Geef een reactie