De betekenis van het RVA Logo

De betekenis van het RVA logo
En de invloed daarvan op de praktijk

Het RVA logo is zo’n anderhalf jaar geleden ontworpen door Dennis Meijer, designer bij Textielstra.nl. Hieronder is te zien op welke manier het logo van de RVA is vormgegeven.

Het logo van de RVA is gebaseerd op een vingerafdruk. Een vingerafdruk is voor iedereen uniek. Dit sluit perfect aan bij de visie en de werkwijze van de RVA. Wij willen optimaal inspelen op het voetbalniveau, het competentieniveau, de specifieke leeftijdskenmerken en de persoonlijke doelstellingen van de speler. Dit niveau en deze behoefte is voor elke speler op het veld uniek, net als de vingerafdruk. Elke speler zal dus ook de ruimte moeten krijgen om binnen de organisatie, op zijn eigen niveau hiermee aan de slag te gaan.

Daarnaast is een vingerafdruk iets persoonlijks. Een vingerafdruk is breder dan alleen jij als voetballer. Een vingerafdruk gaat over jij als jezelf en jij als mens. Deze afdruk gaat over wie jij bent als persoon, wat jij belangrijk vindt en wat je dromen en ambities zijn. Een vingerafdruk staat symbool voor alle keuzes die jij maakt en het pad dat jij wilt bewandelen.

Wij willen kinderen helpen om hun eigen vingerafdruk vorm te geven.

Op welke manier zou jij je eigen vingerafdruk willen vormgeven?